Facebook Profilini Kilitleme nasıl yapılır?

Oyla

İnsanların Facebook profil sayfanızı görmesini sınırlamanın bir yolu profilinizi kilitlemektir. 

Not: Aralık 2021’deki bu yazı yazıldığında, Facebook henüz tüm bölgelerde profili kilitleme özelliğini kullanıma sunmadı. Kilit seçeneğini görmüyorsanız, özelliği henüz almamış olabilirsiniz.

Facebook Profilinizi Kilitlediğiniz Zaman Ne Olur?

Profilinizi kilitlediğinizde , zaman tünelinizdeki içeriği sadece Facebook arkadaşlarınız görebilir . Profil ve kapak fotoğrafınızın büyük boyutu da sadece arkadaşlarınız tarafından görülebilir. “Herkese Açık” ayarıyla paylaştığınız tüm gönderiler otomatik olarak “Arkadaşlar” olarak değişecektir.

Facebook, profilinizdeki “Hakkında” bölümünün yalnızca bazı bölümlerini gösterecektir. Yine, Hikayeleriniz yalnızca arkadaşlarınız tarafından görülebilir duruma gelecek. Profil ve etiket inceleme gibi özellikler etkinleştirilecek.

Hesabınızda oluşturduğunuz yeni gönderiler yalnız arkadaşlarınızla paylaşılacaktır.

Önemli not; profilinizi kilitlemenin insanların sizi Facebook’ta nasıl bulduğunu değiştirmediğini unutmayın .

Facebook Profilinizi Masaüstü Bilgisayardan Kilitlemek

Bilgisayardaysanız profilinizi kilitlemek için öncelikle Facebook sitesinde hesabınıza giriş yapın ve sağ üst köşesinde, profil sayfanızı açmak için adınıza tıklayın.

Profil sayfasında, adınızın altındaki sekmeler satırında yer alan üç noktayı tıklayın ve açılan menüden “Profili Kilitle”yi seçin.

Ve Facebook profiliniz şimdi kilitlendi. Hazırsınız. Artık profilinizin yalnızca çok az bir bölümü herkese görünür durumda.

Profilinizin kilidini tekrar açmak istediğiniz zaman, üç nokta menüsü > Profil Kilidini Aç > Kilidi Aç > Profil Kilidini Aç’ı tıklayın.

İLGİLİ: Facebook’ta Arkadaş Listesi Nasıl Gizlenir?

Facebook Profilinizi Mobilden Kilitlemek

iPhone veya Android telefon kullanıyorsanız profilinizi kilitlemek için Facebook uygulamasını açın ve üç yatay çizgiye dokunun. iPhone kullanıyorsanız, uygulamanın sağ alt köşesinde bu satırları göreceksiniz. Telefonunuz Android ise bu satırlar sağ üst köşededir.

Açılan “Menü” ekranında, üst kısımdaki profilinize tıklayın ve profil sayfanızda, adınızın altındaki üç noktaya dokunun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Facebook'ta Arkadaşlarınızın Doğum Günleri Nasıl Bulunur?

“Profil Ayarları” sayfası açılacak. Buradan, “Profili Kilitle”ye dokunun.

Ve işte profilinizi Facebook’ta arkadaş olmayanlardan başarıyla kilitlediniz. 

Profilinizin kilidini tekrar açmak için, yukarıdaki adımlarda “Profili Kilitle”ye dokunduğunuz yerde “Profilin Kilidini Aç”a dokunmanız yeterlidir.

coksosyal

Sosyal medya rehberi