İnstagram Hesap Silme: Adım Adım Rehber

Oyla

İnstagram’da hesap silme işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda, Instagram hesabınızı kalıcı olarak nasıl silebileceğinizi adım adım anlatıyoruz. Unutmayın, hesabınızı sildiğinizde profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenileriniz ve takipçileriniz de kalıcı olarak silinecek.

Eğer sadece kısa bir mola vermek istiyorsanız, hesabınızı geçici olarak dondurmayı düşünebilirsiniz. Bu, kalıcı bir silme işlemi değildir ve daha sonra hesabınıza geri dönebilirsiniz.

Instagram, güvenlik nedeniyle sizin adınıza hesabı silemez. Hesabınızı silmek için öncelikle hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız gerekmektedir. Eğer şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlamıyorsanız, Instagram’ın sağladığı giriş ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Instagram Hesabınızı Silmeden önce bunları yapın!

  • Hesabınızı silmeden önce, Instagram’daki bilgilerinizin (fotoğraflar, gönderiler vb.) bir kopyasını indirmenizi öneririz. Hesabınız silindikten sonra bu bilgilere erişim sağlayamayacaksınız.
  • Hesabınızı silmeden önce, takipçilerinizi bilgilendirmenizi öneririz. Böylece, sizi takip edenler, hesabınızı neden sildiğinizi bilecektir.

İnstagram Hesabınızı Kalıcı Olarak Silmek İçin

  1. Bilgisayarınızdan Instagram Hesabını Sil sayfasına gidin.
  2. Giriş yapmadıysanız, önce giriş yapmanız gerekecek.
  3. ‘Hesabını neden silmek istiyorsun?’ sorusuna cevap verin ve şifrenizi tekrar girin.
  4. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneğini seçtikten sonra, ‘[Kullanıcı adı] adlı kişiyi sil’ butonuna tıklayın.

Farklı Bir Hesabı Silmek İçin

  1. Hesabını Sil sayfasının sağ üst kısmında yer alan kullanıcı adına tıklayın.
  2. ‘Profili düzenle’ yanındaki simgeye tıklayın ve ‘Çıkış yap’ı seçin.
  3. Silmek istediğiniz hesapla tekrar giriş yapın ve yukarıdaki adımları takip edin.

Hesaplar Merkezi’nden Silmek için

  1. Sol alt kısımdaki ‘Diğer’ menüsüne ve sonra ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklayın.
  2. ‘Hesaplar Merkezi’ne ve sonra ‘Kişisel detaylar’a tıklayın.
  3. ‘Hesap sahipliği ve kontrolü’ne ve sonra ‘Dondurma veya silme’ seçeneğine tıklayın.
  4. Silmek istediğiniz hesabı seçin ve ‘Hesabı sil’e tıklayın.
  5. ‘Devam’ butonuna basın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  İnstagram hesabından silinen içerikler nasıl geri yüklenir?

Hesap Silme İşlemi Geri Alınabilir Mi?

Peki pişman olanlar için bunun geri dönüşü var mı? Evet, Hesabınızı sildikten sonra 30 gün içerisinde tekrar giriş yaparsanız, hesabınız otomatik olarak geri yüklenecektir. 30 günlük süre geçtikten sonra ise hesabınızı geri yüklemek mümkün olmayacaktır.

Hesabınızı Sildikten Sonra Ne olur?

  • Hesabınızla birlikte sadece fotoğraflarınız değil; kullanıcı adınız, yorumlarınız ve sizinle ilgili olan diğer bilgilerin de silineceğini unutmayın. 
  • Hesabınız Instagram arama sonuçlarında görünmeyecektir.
  • Takipçileriniz sizi takip etmekten çıkacaktır.
  • Hesabınız silindikten sonra, aynı kullanıcı adı başka biri tarafından alınmadığı sürece, aynı kullanıcı adıyla yeniden kaydolabilir veya bu kullanıcı adını başka bir hesaba ekleyebilirsiniz.
  • Eğer hesabınız Topluluk Kuralları’nı ihlal etmesi nedeniyle kaldırılmışsa, aynı kullanıcı adıyla tekrar kaydolamazsınız.
  • Silme sürecinin tamamlanması 90 güne kadar sürebilir. İçeriklerinizin kopyaları, veri kaybı durumlarında kullanılmak üzere yedek depolama alanında tutulabilir.

Daha fazla bilgi için coksosyal.com’u takip etmeye devam edin!

coksosyal

Sosyal medya rehberi