Facebook’tan istemediğiniz bir Fotoğraf Nasıl Silinir?

Oyla

Gençlik günlerinizdeki o Facebook fotoğrafından utanıyor musunuz? Endişelenmeyin, yüklediğiniz fotoğrafları Facebook’tan istediğiniz zaman silebilirsiniz. Size nasıl olduğunu göstereceğiz.

Facebook’ta hem bireysel fotoğraflarınızı hem de fotoğraf albümlerinizi silebilirsiniz. Bunları bir kez sildikten sonra geri yükleyemezsiniz. Bu nedenle, yalnızca artık gerçekten saklamak istemediğiniz öğeleri silin. Fotoğraflarınızın yerel bir kopyasını saklamak istiyorsanız, önce fotoğraflarınızı Facebook’tan indirdiğinizden emin olun .

Fotoğrafları silme işlemi hem masaüstünde (Windows, Mac, Linux ve Chromebook) hem de mobilde (iPhone, iPad ve Android) hemen hemen aynıdır. Gösteri için bir masaüstünde Facebook web sitesini kullanacağız.

Facebook’ta Bireysel Fotoğrafları Sil

Hesabınızdan tek tek fotoğrafları silmeye başlamak için bilgisayarınızda bir web tarayıcısı başlatın ve Facebook sitesine erişin . Henüz yapmadıysanız, Facebook hesabınıza giriş yapın.

Facebook sitesinde, sağ üst köşede adınıza tıklayın.

Facebook profil sayfanızı açar. Burada, adınızın altındaki sekme çubuğundan “Fotoğraflar” sekmesine tıklayın.

“Fotoğraflar” sekmesinde, “Fotoğraflarınız” alt sekmesine tıklayın. Bu, yüklediğiniz fotoğrafların görüntülendiği sayfayı açar.

“Fotoğraflarınız” ekranında, silinecek fotoğrafı bulun. Ardından, o fotoğrafın sağ üst köşesindeki kurşun kalem simgesini tıklayın.

Kalem simgesine tıkladığınızda açılan menüden “Fotoğrafı Sil”i seçin.

Bir “Fotoğrafı Sil” istemi açılacaktır. Burada, “Sil” düğmesine tıklayın.

Ve seçtiğiniz fotoğraf şimdi Facebook hesabınızdan silindi!

Bir iPhone veya Android telefon kullanıyorsanız, Facebook gönderilerinizi toplu olarak silme seçeneğiniz vardır .

İLGİLİ: Facebook Gönderilerini iPhone ve Android’den Toplu Olarak Silme

Facebook’ta Fotoğraf Albümlerini Sil

Hesabınızdaki bir fotoğraf albümünü (o albümdeki tüm fotoğrafları siler) silmek için Facebook’u başlatın ve profil sayfanıza erişin. Bu sayfada, “Fotoğraflar” sekmesine tıklayın ve ardından “Albümler” alt sekmesini seçin.

“Albümler” sayfasında, silinecek albümü bulun. Ardından, o albümün sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayın.

Üç nokta menüsünden “Albümü Sil”i seçin.

Bir “Albümü Sil” istemi göreceksiniz. Burada, “Albümü Sil” seçeneğini tıklayın.

Ve seçtiğin fotoğraf albümü tamamen gitti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Facebook Messenger'da Kaybolan Mesajlar Nasıl Gönderilir?

Facebook gönderilerinizi kalıcı olarak silmek yerine arşivleyebileceğinizi biliyor muydunuz ? Bu, gönderilerinizi başkalarından gizlerken sizin için erişilebilir durumda tutar.

coksosyal

Sosyal medya rehberi